Berkes Tímea PhD

pszichológus

Kapcsolat: 06 20 484-7508

E-mail: tamogatobeszelgetesek@gmail.com

Facebook-oldal: Berkes Tímea PhD

Weboldal: tamogatobeszelgetesek.com

Arra kérem, munkanapokon 8:00 és 20:00 között hívjon. Amikor dolgozom, sajnos nem tudom felvenni a telefont, de ha kijelzi a számát a telefon, akkor visszahívom. Ha hétvégén vagy éjszaka szeretne megkeresni, akkor e-mailt tud írni, vagy üzenetet tud hagyni a Facebook-oldalamon; mindkettőre válaszolok a lehető leghamarabb. Köszönöm a megértését.

Bemutatkozás

Dr. Berkes Tímea vagyok, pszichológus és egyetemi oktató. Doktori fokozatomat egészségpszichológiából szereztem, rehabilitáción részt vett szívbetegek életmód-változtatásáról és életminőségéről írtam a disszertációmat. Egyetemi óráim életmód-változtatással, egészségpszichológiával foglalkozó órák, valamint módszertani kurzusok (szakdolgozatírás, tanulás- és kutatásmódszertan). Gyakorlati munkámban rövid klinikai tapasztalat után dohányzásról való leszokás támogatásában dolgoztam, illetve önkéntesként szívbetegeknek tartott betegklubokban vettem részt. Gyakorlati munkámat a tanácsadásban szeretném tovább fejleszteni. Célom, hogy a hozzám fordulókat igazolt tudományos eredményekre alapozva, módszertanilag folyamatosan fejlődve segíteni tudjam.

A következő helyzetekben tudok Önnek segíteni:

Támogató beszélgetések nehéz élethelyzetben

Mindannyiunk életében vannak nehéz időszakok, amikor egyedül nem boldogulunk, egyedül nem tudjuk megoldani a helyzeteket, amiket hoz az élet. Most, a járvány idején különösen nehéz élethelyzetek alakulnak ki. Ha úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, támogató beszélgetésekkel várom. Nem vagyok klinikai szakpszichológus, így pszichoterápiát nem tudok kínálni, ha szükséges, kollégát tudok ajánlani.

Életmód-változtatással kapcsolatos nehézségek

Ma már köztudott, hogy életmódunk összefügg egészségi állapotunkkal. Mégis, sokunknak nehéz szokásainkon változtatni. Ha Önnek is segítségre lenne ebben szüksége, mert tudja, hogy szükség lenne változtatásra, de nem tudja, hogy induljon el, vagy elindult, de elakadt, vagy éppen nem biztos benne, hogy szüksége lenne változtatásra, akkor várom egy beszélgetésre. Ha készen áll a változtatásra, akkor pedig egy 6+3 alkalmas konzultációsorozatot ajánlok. A program részletes leírását a honlapomon találja.

Dohányzásról való leszokás támogatása

Ha készen áll a változásra, akkor egy 6+3 alkalmas konzultációsorozattal tudok Önnek segíteni. Ha még nem áll készen, csak gondolkodik rajta, vagy ha nem szeretne leszokni, de konfliktust okoz ez a szokása, akkor is érdemes lehet egy beszélgetésre eljönnie. Részletes információt a honlapomon talál.

Krónikus betegek és családtagjaik támogatása

Egy krónikus betegség diagnózisa a betegnek is és a családjának is nagyon megterhelő időszak, különösen, ha a betegség súlyos, vagy ha váratlanul jött a diagnózis. Ebben a helyzetben várom, ha érzelmi támogatásra van szüksége. Nem vagyok klinikai szakpszichológus, így pszichoterápiát nem tudok kínálni, ha szükséges, kollégát tudok ajánlani.

Ételintolerancia miatt szükséges életmód-változtatás támogatása

Sokakat ér sokként, amikor kiderül, hogy a családban valaki laktózérzékeny vagy lisztérzékeny, hiszen ilyenkor az étkezéssel kapcsolatos szokásokat kell szinte egyik pillanatról a másikra átalakítani. Ez a helyzet különösen nehéz, amikor kisgyerek az érintett, hiszen lehet, hogy nehéz lesz megmagyarázni neki, hogy az eddigi kedvenc ételeit nem eheti, vagy társaságban sem ehet meg sok mindent, amit a többiek. Ezeket a nehézségeket nemcsak szakemberként, hanem érintettként is ismerem. Ha úgy érzi, hogy ebben van szüksége segítségre, akkor néhány alkalmas beszélgetéssorozatot ajánlok.

Módszertani tanácsadás egyetemisták, főiskolások számára

A szakdolgozatírás, vagy más nagyobb lélegzetű tudományos munka megírása során tudok konzultációkkal segíteni, akár a témaválasztással, akár az irodalmazással, akár más feladattal kapcsolatban merült fel nehézség. Fontos ugyanakkor, hogy szakdolgozatot, doktori disszertációt etikai okokból sem részben, sem egészben nem írok meg más helyett, viszont segíteni tudom a folyamatot.

Tanulmányaim:

  • pszichológia (ELTE PPK)
  • pszichológia doktori képzés ( ELTE PPK, Személyiség- és Egészségpszichológia Doktori Iskola)
  • tanácsadó szakpszichológus szakképzés (ELTE PPK, egy elvégzett tanév)
  • testsúlycsökkentést támogató szakember-képzés (Oktató Családorvosok Magyarországi Kollégiuma)
  • dohányzásról leszokást támogató szakember-képzés (Oktató Családorvosok Magyarországi Kollégiuma)
  • motivációs interjú (a Karolinska Institutet, Stockholm oktatóinak vezetésével)
  • folyamatban: Life Coaching (International Carreer Institute, London)

50 perces személyes konzultáció ára: 9000 Ft

50 perces online konzultáció: 8000 Ft  – 2020 márciusától a koronavírus-járvány miatti rendkívüli intézkedések végéig online vagyok elérhető. Ebben az időszakban az online konzultáció díjából 10% kedvezményt adok.

Életmód-változtatás illetve dohányzásról való leszokás támogatása esetében bizonyos esetekben lehetőség van arra, hogy többen jöjjenek egyszerre. Ebben az esetben az ár is eltérő. Részletes információt a honlapomon talál.